LAZANJE (lasagne)
Sastojci:
- malo maslinovog ulja
- 1 veći luk
- 4 čena belog luka
- 100 gr narendanih šargarepa
- 250 gr svinjskog mesa
- 250 gr junećeg mesa
- 1 tegla (1/2 kg) sosa od paradajza
- Vegete i bibera po ukusu
- malo peršunovog lista – sitno iseckanog
- BELI SOS (Bešamel)
- 4 kašike ulja
- 3 kakašike putera
- 2 kašike brašna
- 3 šolje mleka ili više ako treba
- soli i bibera po ukusu
- 2 šolje narendane Mocarele ili sličnog sira (tipa Kačkavalj)
- 300 gr sveže Mocarele (dve ‘loptice’ pakovane u vodi)
- 1/2 šolje narendanog Parmezana za posipanje
U pleh za pečenje, prvo staviti
red crvenog sosa. Preko toga prekriti listovima za lazanje. Zatim red
belog sosa pa testo i red crvenog sosa. Naseći sveži Mocarela sir na
kolutiće i tako prekriti crveni sos. Staviti preko svega još jedan red
listova lazanje i premazati svim ostatkom belog sosa. Odgore treba
staviti malo soka od crvenog sosa, da beli sos nebi izgoreo. Kad je
ispečeno – oko 1 sat na 180 stepeni, odgore staviti Parmezan i peći još 10 minuta.
PRIJATNO!!!
Commenti
Posta un commento