PASTA CARBONARA
Sastojci:
- 200gr testenine Spaghetti
- 150gr slanine, svinjske pečenice ili dimljenog svinjskog vrata
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 zumanca
- 2dcl kisele pavlake
- 1 čen belog luka
- po ukusu biber, so, seckani peršun
- malo rendanog parmezana
PRIPREMA:
U vrelu, predhodno posoljenu vodu, staviti špagete da se kuvaju.
U isto vreme, na dve kašike maslinovog ulja propržiti sitno seckanu
slaninu, svinjsku pečenicu ili dimljeni svinjski vrat (u mom slučaju
svinjska pečenica, jer nisam našla lepu slaninu) dok ne porumeni i ne
postane blago hrskavo, kako bi se reklo-crispy. Potrebno je oko 5 minuta. Pred sam kraj, dodati propasiran čen belog luka i promešati.
U posebnoj posudi dobro izmešati žumanca sa kiselom pavlakom, dodati
peršun, mleveni biber i malo soli. Ovu mesu uliti u tiganj sa dinstanom
svinjskom pečenicom i mešati dok ne proključa - oko 2 minuta, i odmah
skloniti sa vatre.
Za to vreme bi trebalo da su i špagete gotove. Procediti ih i sipati u
veću, dublju činiju. Preliti ih prelivom (ostavite 2-3 kašike za kraj,
kako bi prelili time celu porciju) i dobro izmešati, kako bi se špagete i
preliv dobro sjedinili.
Commenti
Posta un commento